Apoteket i Tønsberg har de siste årene hatt mange kunder som har benyttet seg av føflekk skanningen.

Noe av årsaken til dette er gjerne at de ganske tidlig fikk erfare at tjenesten virkelig hadde en stor verdi. Den første solskinnshistorien var Helga Solbakken som spontant sjekket en føflekk på apoteket i 2014. Flere hadde sagt hun burde sjekke den, og da hun ved en tilfeldighet så at apoteket hadde føflekk tjenesten benyttet hun seg av tilbudet. Det skulle vise seg å være et godt valg for Helga.

Les gjerne Helgas historie i Tønsberg Blad

Det er ikke bare Helga som har nytt godt av tjenesten på apoteket i Tønsberg. De siste 2 år har nærmere 600 kunder skannet nesten 1000 føflekker hos Boots Apotek i Torvgaten. Ca 10% av bildene som har blitt vurdert av ScreenCancer sine hudleger, er i kategorien som må følges opp. Disse kundene er blitt ringt opp av sykepleiere hos ScreenCancer for veiledning om videre prosess. Altså ca 100 hudlesjoner for oppfølging. Dette kan være alt fra en mindre alvorlig solskade til en mistanke om føflekk kreft.

Vi i ScreenCancer er veldig opptatt av å få tilbakemelding på hvordan det har gått med disse kundene, og vi tar derfor kontakt for å få vite hva som var utfallet av de videre undersøkelser.

Selv om vi ikke har fått anledning til å snakke med alle disse kundene enda, ser det ut til at det er flere som virkelig har hatt nytte av denne tjenesten: 6 kunder har hatt alvorlige solskader som er blitt behandlet, 4 har hatt celleforandringer og følges spesielt opp videre, 6 har fått påvist «Basaliom» (snill form for hudkreft) og hele 4 personer er blitt behandlet for den alvorlige føflekk kreften (Malignt Melanom)

Vi er veldig glad for at vi gjennom tjenesten kan bidra til tidlig diagnose, rask behandling og dermed være med på teamet som potensielt kan redde liv!